Zitierlink:
http://dx.doi.org/10.25819/ubsi/2944
Dateien zu dieser Ressource:
Datei | Beschreibung | Größe | Format | |
---|---|---|---|---|
Combining_the_Virtual_Reality_with_Biofeedback.pdf | 254.3 kB | Adobe PDF | Öffnen/Anzeigen |
Dokumentart: | InProceedings | Titel: | Combining the virtual reality with biofeedback – state of research in nutrition | AutorInn(en): | Ressing, Caroline | Institut: | Forschungskolleg “Institute for Advanced Study” (FoKos) | Schlagwörter: | Virtual Reality, Biofeedback and Physiological Parameter, Literature Review, Nutritional Behavior, Biofeedback und physiologische Parameter, Literaturübersicht, Ernährungsverhalten | DDC-Sachgruppe: | 004 Informatik | GHBS-Notation: | QGT | Erscheinungsjahr: | 2020 | Publikationsjahr: | 2020 | Auch erschienen: | Radtke, Jörg (Hrsg.) ; Klesel, Michael (Hrsg.) ; Niehaves, Björn (Hrsg.): New perspectives on digitalization: Local issues and global impact. Siegen: Universitätsbibliothek Siegen, 2020. - DOI http://dx.doi.org/10.25819/ubsi/1894, S. 46 - 53 | Zusammenfassung: | The digitalization of the health care system promises to improve care through the use of technologies that work with virtual reality (VR). In the field of nutrition research, various settings have taken place. But the research designs known so far were not supported by physiological values. Based on this gap and to structure current and future scientific work in this field I conduct a literature review. A selection of known biofeedback systems will be presented and checked whether they appear at all in the literature in connection with nutrition and VR. Results: The fact that only six papers have shown a sufficient relationship could be used to identify a deficiency. I conclude that VR-related technologies seem to be a promising approach that is worth theoretical and empirical research with increasing physiological parameters to improve nutritional behavior. |
DOI: | http://dx.doi.org/10.25819/ubsi/2944 | URN: | urn:nbn:de:hbz:467-16402 | URI: | https://dspace.ub.uni-siegen.de/handle/ubsi/1640 | Lizenz: | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ |
Enthalten in den Sammlungen: | Publikationen aus der Universität Siegen |
Diese Ressource ist urheberrechtlich geschützt. |
Seitenansichten
681
checked on 23.11.2024
Download(s)
328
checked on 23.11.2024
Google ScholarTM
Prüfe
Prüfe
Diese Ressource wurde unter folgender Copyright-Bestimmung veröffentlicht: Lizenz von Creative Commons